*Nettavisen* Nyheter.

Eigil går inn og ut av Stortinget

Foto: Rune Johansen

Tirsdag morgen var han inne, nå er han ute av Stortinget

Aps 5. kandidat i Hordaland, Eigil Knutsen, vrir seg i sofaen oppe i leiligheten på Nygårdshøyden. Mandag kveld og natt var nervepirrende. Han røk inn og ut av Stortinget. Tirsdag morgen våknet han opp og var inne.

Ap hadde tatt utjevningsmandatet. Tirsdag klokken 14.00 var han ute igjen. Høyres 6. kandidat Ove Trellevik har det siste mandatet for Hordaland.

– En emosjonell berg -og dalbane. Før jeg la meg hadde jeg innsett at slaget var tapt. Jeg hadde begynt å lete etter jobber på Finn.no. Det er så ulidelig spennende, sier Knutsen til BA.

Ingenting avgjort selv om 99,9 prosent av stemmene er talt opp. Det mangler fremdeles noen stemmer fra Øygarden og Fjell.

Natt til tirsdag før BA gikk i trykken, var det Høyres 6. kandidat Ove Trellevik fra Sund som var inne.

– Slik var det også da 97,3 prosent av stemmene var talt opp, men nå har det plutselig snudd og så har det snudd igjen, sier Knutsen til BA tirsdag morgen.

NB: Det er fortsatt ikke helt sikkert at Knutsens plass på Stortinget er sikret. Saken blir oppdatert om det skjer endringer.

Knutsen vet ikke når alle stemmene er talt opp.

– Det kan gå timer eller dager. At hver stemme teller er absolutt ingen klisjé for meg, sier Knutsen.

I følge Elin Solberg, leder av valgorganisasjonen i Bergen kommune, går det nok noen dager før vi har det endelige resultatet.

– I Bergen har vi talt opp alle stemmene, utenom noen få stemmer som har vært til særskilt behandling. Jeg vil tro at de fleste kommunene gjør seg ferdig i dag. Onsdag begynner Hordaland fylkeskommune å telle alle stemmene i samtlige kommuner. Resultatet skal opp i fylkesutvalget før det sendes videre til riksvalgstyret og Stortinget, sier Solberg.

Skutle er nå inne, usikkert for Toppe

Slik det ser ut klokken 14.00 torsdag kommer mest sannsynlig Erik Skutle inn på tinget da Erna Solberg blir statminister.

Skutle selv følte seg ganske overbevist om at han var inne da han twitret i natt: #denfølelsen når du blir stortingsrepresentant. Nå røk han ut igjen i tirsdag morgen. Nå er han inne igjen.

– Det er veldig nervepirrende og ørsmå marginer avgjør. Det er snakk om et par hundre stemmer på nasjonalt plan. Det som skjedde nå var en forskyvning i Sør-Trøndelag som slo ut her i Hordaland. Det skjer ting i Østfold og Nordland som kan få konsekvenser. Det kan godt være jeg ryker ut igjen og så inn igjen, sier Skutle.

Det ser fremdeles skummelt ut for Kjersti Toppe (Sp) som klokken 12 tirsdag formiddag ligger nærmest i falle ut fra Stortinget. Frp ligger nærmest til å få inn et nytt mandat. Partiet mangler tirsdag formiddag 488 stemmer på for å få inn 3. kandidat Laila Reiertsen (Frp) fra Os.

Slik ser Hordalandbenken ut akkurat nå, dersom resultatet holder seg:

HØYRE
- Erna Solberg (52)

- Øyvind Halleraker (61)

- Peter Christian Frølich (25)

- Torill Eidsheim (43)

- Sigurd Hille (63)

- Ove Trellevik (47)

ARBEIDERPARTIET
- Per Rune Henriksen (53)

- Jette Christensen (30)

- Magne Rommetveit (57)

- Ruth Grung (54)

FRP
- Gjermund Hagesæter (52)

- Helge André Njåstad (33)

SV
- Audun Lysbakken (35)

KrF
- Knut Arild Hareide (40)

SENTERPARITET
- Kjersti Toppe (45)

VENSTRE
- Terje Breivik (48)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag