RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Bjørn Sigurdsøn

Eks-statsråd bli FN-topp

Sist oppdatert:
Hun var Kjell Magne Bondeviks kvinne i utviklingsspørsmål. Nå blir hun nestleder i UNICEF.

Allerede da Hilde Frafjord Johnson var bistandsminister i Bondevik-regjeringen, var hun et navn i FN-sammenheng. Nå har hun fått jobben som nestlederstillingen i UNICEF (Verdens barnefond).

Dermed blir hun den høyest plasserte nordmann i FN-systemet, skriver Aftenposten.no.

– Jeg er veldig fornøyd. Barns rettigheter er det jeg brenner mest for, sier Frafjord Johnson til Aftenposten.no på telefonen fra Tunis. Der jobber hun i dag i Afrika-banken. De siste 18 månedene har hun vært sjefens høyre hånd.

UNICEF har nærmere 10.000 ansatte. Flere hundre søkere konkurrerte om nestleder.jobben under sjef Ann Veneman fra USA.

For seks måneder siden søkte Frafjord Johnson toppjobben i FNs utviklingsprogram (UNDP), men fikk ikke jobben. Les: Ingen FN-jobb for Frafjord Johnson

- Unicef er den som oppfattes med sterkest profil og er et sterkt talerør for barn i krise. Jeg tror de har ganske stort gjennomslag globalt, men det skal mer til for å endre på den situasjonen barn i krig er i, sier Frafjord Johnson til TV 2 Nyhetskanalen.

Hun har ambisjoner for organisasjonen der hun skal jobbe med internasjonale reformer, og å få nye samarbeidspartnere.

- UNICEF er stor i dag, men jeg mener at UNICEF har mulighet til å bli mye større og sterkere enn i dag. Det er nødvendig hvis vi på alvor skal klare å hjelpe barn i krise. Vi må få et tydelig løft, og levere skikkelig slik at mange stiller opp med penger til å hjelpe flere barn, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere