*Nettavisen* Nyheter.

Ekspert: - Omdømmet til politikerne er svekket

TÅREVÅTT: Ordfører i Bergen, Trude Drevland holdt pressekonferanse om situasjonen sin mandag. Foto: Marit Hommedal

- Det må ikke komme flere lik ut av skapet nå, sier PR-ekspert.

15.06.15 20:57

I ettermiddag møtte ordfører i Bergen Trude Drevland pressen, hvor hun redegjorde for skipsdåpen i Bergen 17. mai, i tillegg til påspandert cruise og luksustur til Venezia i Italia.

På den den siste turen ble hun fraktet i privatjet, betalt av skipsreder Torstein Hagen, eier av cruiseskipet «Viking Star».

Klikk på bildet for å forstørre.

TROVERDIG: Trond Albert Skjelbred i NOR PR mener Drevland redegjorde på en troverdig måte. Foto: (Foto: Paul Bernhard)

Hennes sønn var også med på turen til Venezia, noe hun ikke innrømmet i et intervju med BA. I etterkant har Drevland fått mye kritikk, også fordi hun har stilt opp i reklamefilmer for cruiseselskapet Viking Cruise, som er eid av Hagen.

– Svekket tillit

Redegjørelsen ble svært personlig, og ordføreren fortalte om flere kriser i privatlivet.

– Tilliten til politikerne i Bergen er svekket med dette, og på grunn av andre ting som har skjedd. Drevland er svekket, og tillit er et problem for politikere i Bergen nå. Men tiden leger alle sår. Det kan ennå skje mye frem til valget i høst, sier omdømme- og PR-ekspert Trond Albert Skjelbred, partner og medeier i NOR PR til Nettavisen.

Les også:Trude Drevland sykmeldt

Les også:Holdt tett om privatfly

Les også:– Ordføreren feilinformerte

Klikk på bildet for å forstørre.

SYND PÅ ORDFØREREN: Valgforsker og Ap-mann Frank Aarebrot. Foto: Scanpix

Han kommer også med følgende advarsel:

– Det var tøft gjort av henne. Det er ikke enkelt å møte et samlet pressekorps, med livesending, i en slik situasjon. Men hun hadde ikke noen valg. Hun var nødt til å kommentere det som er skjedd, og det som er kommet frem de siste dagene. Hun har uttalt seg delvis sant, og usant, men nå må hun være hundre prosent sikker på at det ikke kommer frem nye ting. Eventuelle lik i skapet bør ha kommet ut nå.

–Hvor troverdig var redegjørelsen til ordføreren?

– Jeg tror ikke det var krokodilletårer vi så. Hun fremstod som oppriktig lei seg, og det tror jeg henne på. Det har vært mye i livet hennes de siste årene.

Klikk på bildet for å forstørre.

POSITIV: Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)


– Fortalte usannheter

Valgforsker og Arbeiderpartiet-mann Frank Aarebrot mener Drevland kunne tjent mye på å fortelle sannheten med en gang.

– Tabben hennes var å fortelle usannheter og halvsanne forklaringer da saken ble kjent. Men jeg opplever at redegjørelsen hennes var troverdig. Det så ikke ut som den var preget av å være regissert av en haug med mediekonsulenter, sier Aarebrot til Nettavisen.

Han trekker også frem stress som en mulig årsak til at ordføreren har handlet som hun har gjort, etter at saken sprakk i media.

– Det var en sterk redegjørelse hun kom med. Jeg syntes oppriktig synd på henne. Det må ha vært utrolig krevende for henne å være i den familiesituasjonen med en ektemann og advokat som er dømt for underslag av klientkontoer. I tillegg er ett av barna hennes blitt alvorlig syk. Slike ting spiller selvsagt inn, sier Aarebrot og legger til:

– Det fremstår desperat når hun tidligere har kommet med løse påstander.

– Bergensere tilgir

Markedsføringsekspert, og rektor på Markedshøyskolen Trond Blindheim mener at Drevland kommer godt ut av det hele.

– Etter redegjørelsen i dag tror jeg hun kommer styrket ut av det i Bergen. Hun har en popularitet en ordfører bare kan få i Bergen. Det har vært en kolossal belastning for henne over tid, sier han til Nettavisen.

– Det som har skjedd har skjedd, men redegjørelsen hennes var personlig, privat og ektefølt. Bergensere vet hvilke andre utfordringer hun har hatt i famlien, så jeg tror ikke de dømmer henne for hardt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag