El-streiken er over

Foto: (Scanpix)

El-streiken er over søndag kveld etter at det er blitt enighet mellom Energibedriftenes landsforening (EBL) og EL & IT Forbundet og Fagforbundet.

10.07.06 09:33

Streiken har vart siden 21. juni, og førte til at strømbrudd og feil i nettet ikke ble rettet, så sant det ikke medførte fare for liv og helse.

- Langvarig
- Enigheten kom etter to dager med intense forhandlinger bak lukkede dører. Partene tok selv initiativ til ny kontakt, og meklingsmannen har ikke vært inne i bildet i den avgjørende fasen, heter det i en uttalelse fra partene.

De streikende vil nå gå tilbake i arbeid umiddelbart, og så raskt som praktisk mulig skal normal drift være opprettholdt hos de streikende selskapene.

- Begge parter er fornøyde med at en langvarig streik, på tre uker, nå er over. En konflikt i EL og IT-sektoren vil alltid ramme publikum, og det beklager vi, sier forbundene i en pressemelding.

Prinsippstreik
Den fremforhandlede løsningen dekker flere områder. Det viktigste partene har kommet fram til er utvidet tvistemulighet i lokale forhandlinger.

Det innebærer mulighet til å gå til streik lokalt, og gir de organiserte bedre vilkår under lokale forhandlinger.

I tillegg blir reisevilkår en del av den sentrale overenskomsten mellom partene. Det er også kommet inn et punkt om inn- og utleie, som blant annet innebærer et innsyn i utenlandsk arbeidskraft.

Dette beskrives av EL & IT Forbundet som et tiltak mot sosial dumping.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.