RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elendig meningsmåling for Frp

Siv Jensen
Siv Jensen Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ikke siden Norstats målinger startet i 2006 har tallene vært lavere. Høyre er vinneren.

Frp faller 2,5 prosentpoeng til 11,7 prosent på meningsmålingen Norstat har gjort for NRK i januar. Også på Respons' måling for Aftenposten går partiet tilbake.

Norstat har utført månedlige meningsmålinger for NRK siden 2006 og har aldri registrert en dårligere måling for Fremskrittspartiet.

Om dette var valgresultatet, ville partiets stortingsgruppe blitt kuttet fra 29 til 19 medlemmer. Det er leder i partiets stortingsgruppe, Harald Tom Nesvik, lite fornøyd med.

– Men meningsmålinger spriker, og de går litt opp og ned. Nå driver vi med å utforme politikk og jobber med nytt statsbudsjett for 2015. Det er vi overbevist om at skal gjøre at vi øker på målingene igjen, sier Nesvik.

Verken tilbakegangen eller oppslutningen er like dårlig på Aftenposten-målingen. Der faller partiet 1,9 prosentpoeng til 12,6 prosent.

Høyre går fram 2,3 prosentpoeng på Norstats måling, fra 28,2 til 30,5 prosent. Arbeiderpartiet er størst med en oppslutning på 37,2, ned 0,1. Også Respons har Ap som største parti, og der går partiet en smule fram, 0,5 prosentpoeng økning til 33,7 prosent. Høyre lander på 31 prosent (+2,3).

For de øvrige partiene er det små utslag på begge målingene. Norstat gir Kristelig Folkeparti får 6,3 prosent, Senterpartiet 4,3 prosent, SV 4,2 prosent og Venstre 5,2 prosent. Miljøpartiet de Grønne får 3,1 prosent. Hos respons er tallene 5,2 prosent for KrF, 4,3 prosent for Sp, 3,7 prosent SV, 4,6 prosent for Venstre og 2,7 prosent for De Grønne.

PollofPolls, som lager et gjennomsnitt av alle målinger som gjøres i Norge, gir Frp en gjennomsnittlig oppslutning på 12,4 prosent.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere