RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eli har endelig fri

Foto: Gry E. Veiby/ Nettavisen
Sist oppdatert:
Eli Hagen har det bedre enn på lenge - og mener hun er tilgitt av alle.

HELL (Nettavisen): For ett år siden abdiserte Carl I. Hagen, og overlot formannsvervet til Siv Jensen.

LES OGSÅ: Alt om Frp-landsmøtet.

Det merker Eli Hagen godt. For første gang på lenge har hun fri i helgene.

- Jeg har det kjempebra, jeg har en ektemann som er mer hjemme og for første gang på mange år har jeg fri i helgene, sier en strålende Eli til Nettavisen.

- Også har vi kjøpt oss hytte, utbryter hun.

- Vi kjøpte hytta 1.mai, en dag da Carl vanligvis holder tale, sier hun.

- Et politisk dyr
Carl I. Hagen har ikke helt sluppet taket i Frp. Nylig ble han utnevnt til partiets eldregeneral, og vil fronte Frps viktigste satsingsområde fram til valget. Lørdag holdt han tale på landsmøtet, og ble møtt med trampeklapp og hyppige applauser.

- Carl er et politisk dyr, så de fire minuttene han fikk der trengte han. Du må tenke på at han for bare to år siden drev full valgkamp på denne tida og så skal han liksom holde seg helt borte fra politikken?

Eli stopper opp et øyeblikk før hun fortsetter:

- Det er bra partiet fortsatt trenger ham.

Eli er imponert over at ektemannen har klart å holde seg borte fra politikken etter han gikk av som partiets formann. Det hadde hun aldri trodd.

- Nei, jeg hadde ikke trodd det ville gå så bra. Han har ikke blandet seg i noe, og har bare svart når han har blitt spurt, sier hun.

Sporty Ari Behn
For et halvt år siden kom selvbiografien til Eli ut. I boka kommer hun med saftige personkarakteristikker av alt fra partikolleger til de kongelige.

Om Ari Behn skrev hun at hun ikke skjønte hvorfor Märtha, som Eli Hagen mener er omgjengelig og liketil, valgte en mann som er «langt på siden av det man skulle forvente».

I boka skrev hun videre: «For oss utenfra kan det virke som han blir forsørget av prinsessen, men hun har uansett valgt ham, og det er hun som skal leve sammen med ham. Ikke alle vi andre».

- Han har tatt det sporty. Han sa han syntes det jeg hadde skrevet var morsomt, og at han ikke tok seg nær av det, sier hun.

Boka, som har solgt i nærmere 55.000 eksemplarer, fornærmet mange. Men alle hilser fortsatt.

- Nei, jeg er jo en sånn som sier hei til alle, jeg. Så må de selv finne ut av om de vil si hei tilbake. Men det var ingen som var sure på meg mer enn en fjorten dagers tid, sier hun.

Høyre-leder Erna Solberg ble beskrevet som en grå og kjedelig mus. Men nå er Eli fornøyd med hvordan hun ser ut.

- Hun er jo blitt fresh og fin og har fiksa seg. Hvis jeg har bidratt er det bra, sier Eli spøkefullt.

Ny bok
Eli innrømmer at det var gøy å skrive bok. Ja, det var mer morsomt enn hun hadde trodd. Hun utelukker ikke at det kan komme en ny.

- Det er nok mange som er nervøse for at jeg skal komme med en ny bok. Kanskje jeg skal skrive en bok som heter Livet på Løvebakken? fleiper hun.

- Nei, jeg vil holde meg unna flere karakteristikker av politikere hvis jeg skal gi ut en ny bok.

Inntektene fra boka har hun satt inn på konto.

- Vi diskuterer om vi skal bruke kontoen som en slags pensjonskonto. Det er greit å ha litt penger i bakhånd.

Vil lese Frp-koden
Se og Hørs Håvard Melnæs skriver i sin bok «En helt vanlig dag på jobben» at Hagen mottok 100.000 for å åpne hjemmet sitt til ukebladet. Det vil Eli helst ikke snakke om.

- Det sies og skrives så mye rare påstander om oss, sier hun.

Ikke har hun tenkt å lese boka heller - i alle fall ikke enda.

- Jeg har ikke lyst enda, men jeg skal tenke på det en gang jeg har bedre tid. Jeg tror jeg heller vil lese boka om Frp-koden. Det kom også en spennende bok ut i forrige uke, som jeg kunne tenkt meg å lese, sier hun.

I en undersøkelse fredag sa tre av fire Frp-velgere at de synes Siv Jensen har gjort en bedre eller like bra jobb som Carl I. Hagen. Det er godt nytt for Frps dronning.

- Det er så bra at partiet har funnet en etterfølger og dermed kan leve videre. Tenk om Carl hadde gått og slitt i 28 år og så hadde partiet blitt borte når han gikk av, sier Eli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere