RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GÅR IMOT: Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen varsler motstand mot forslaget om datalagring som hans egen regjering har fremmet.
GÅR IMOT: Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen varsler motstand mot forslaget om datalagring som hans egen regjering har fremmet. Foto: Børge Sandnes (Frp Media)

Ellingsen vil gå imot forslag fra egen regjering

Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen, varsler motstand mot forslaget om datalagring som hans egen regjering har fremmet.

– For oss, som sa nei til datalagringsdirektivet, og som er mot fartsmålinger som viser gjennomsnittsfart av hensyn til personvernet, er lovforslaget en krevende øvelse. Jeg tror ikke stortingsgruppen i Frp vil juble. Det vil overraske meg om den aksepterer å gi så omfattende konsesjoner til Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM), sier Ellingsen, til Bergens Tidende.

Forsvarsdepartementet har fremmet forslaget, med omfattende bistand fra Justisdepartementet som ledes av Anders Anundsen (Frp).

Heller ikke KrFs justispolitiske talsmann Kjell Ingolf Ropstad mener forslaget er tilfredsstillende. I en epost til avisen skriver han at «Datalagring utgjør en stor trussel mot personvernet til norske innbyggere, og må behandles deretter».

Senterpartiets parlamentariske leder på Stortinget, Marit Arnstad er forundret over at en regjering med Frp går inn for dette.

– Ikke minst fordi personvern har vært en fanesak for Frp. Det gjelder både datalagringsdirektivet og synet på den svenske FRA-loven, sier Arnstad.

Hun sier at dersom lovforslaget blir vedtatt, foreslås like vidtrekkende ordninger som Sverige har.

– Det er stikk i strid med det Frp tidligere har ment, sier Arnstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere