RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En av fire vil stemme Frp

Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
Sist oppdatert:
Frp går svakt tilbake på en meningsmåling, men ligger likevel an til å gjøre et historisk godt kommunevalg.

23,8 prosent - eller nesten en av fire av de spurte - sier de vil stemme Frp hvis det var kommunevalg i morgen, viser en spørreundersøkelse Norsk Respons har gjort for Aftenposten. Hadde det vært kommunevalg nå, ville det brakt partiet til et historisk maktkupp i kommune-Norge. En oppslutning på 23,8 prosent er mer enn sju prosentpoeng over resultatet fra forrige kommunevalg, da Frp gjorde sitt beste kommunevalg noensinne, skriver Aftenposten.

Arbeiderpartiet får størst oppslutning på målingen med 29,2 prosent, Høyre får 15,8 prosent, SV 8,4, KrF 6,6, Sp, 6,4 og Venstre 5,4.

På en måling for ANB får Frp 26,6 prosent oppslutning. Det er en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng siden en tilsvarende måling i november.

Ap går fram 1,2 prosentpoeng, til 31,3 prosent. Høyre går fram 1,1 prosentpoeng til 15,9 prosent. For de andre partiene er det bare mindre endringer, melder ANB.

I TV 2s måling fra Gallup tidligere i uka gikk Ap fram med hele 3,2 prosentpoeng til 35 prosent oppslutning. I samme måling gikk Frp tilbake på tredje måned på rad. Partiet fikk en oppslutning på 24,1 prosent. Det er den laveste oppslutningen på ett år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere