RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Statsministerens popularitet daler.
Statsministerens popularitet daler. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

En av tre mener Solberg er en god statsminister

Etter stortingsvalget høsten 2013 mente to av tre at Erna Solberg (H) var en dyktig regjeringssjef. Halvannet år senere mener bare 34 prosent at hun gjør en god jobb.

En meningsmåling som Ipsos MMI har utført for Dagbladet viser at populariteten til landets statsminister har falt fra 65 prosent høsten 2013 til 34 prosent i dag.

Professor Frank Årebrot ved Universitetet i Bergen mener målingen først og fremst reflekterer folks oppfatning av hvor godt det går med regjeringen Solberg leder.

Statsvitenskapsprofessoren understreker at det slett ikke er unormalt at den sittende statsministeren scorer lavt på slike undersøkelser.

Til sammenligning mente godt under 30 prosent at Jens Stoltenberg gjorde en god jobb som statsminister sensommeren og høsten 2010. Men etter 22. juli-angrepene i 2011 økte populariteten, og snaut halvparten mente da at Erna Solbergs forgjenger gjorde en god jobb som statsminister. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere