*Nettavisen* Nyheter.

Enoksen: - Ble ikke overkjørt

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen føler seg ikke overkjørt i Odfjell-saken etter regjeringens kuvending.

31.05.06 14:48

På en pressekonferanse i Oslo onsdag avviste Odd Roger Enoksen (Sp) at han skal ha blitt overkjørt av statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i Odfjell-saken.

- Jeg kan overhodet ikke se noen grunn til at jeg skal trekke meg, selv om Odfjell har gjort det. Tvert imot, smiler Enoksen.

Han avfeier dermed den knallharde kritikken fra oposisjonen, og slår fast at å komme med kritikk jo er opposisjonens oppgave.

- Det er helt naturlig at de kommer med kritikk, sier han.

Det var i det hele tatt en svært offensiv statsråd som innkalte til pressekonferanse bare få timer etter at det var klart at mannen, som han selv hadde overbevist om burde stille som kandidat som styreleder i Statoil, likevel ikke hadde regjeringes støtte.

Enoksen avviser også at han er sviktet av Stoltenberg.

- Jeg føler meg ikke desavuert av Stoltenberg, sier han, og har følgende melding om Odfjell.

- Jeg beklager sterkt den vanskelige situasjonen som Odfjell ufortjent er kommet opp i. Jeg tviler absolutt ikke på hans kvalifikasjoner.

Støttet Odfjell
Tirsdag kveld ga Enoksen full støtte til Johan Fredrik Odfjells kandidatur til vervet som styreleder i Statoil. Onsdag morgen var det klart at Odfjell likevel trekker seg.

Enoksen avviser at han er blitt utsatt for press.

- Dette er en beslutning Odfjell har tatt på bakgrunn av uroen som har oppstått, sa han.

I Stortinget onsdag sa statsminister Jens Stoltenberg at han mente Odfjell hadde tatt en klok beslutning.

- For å bidra til ro i selskapet har Johan Fredrik Odfjell kommet til at han ikke lenger er kandidat. Det mener jeg er en riktig beslutning, sa Stoltenberg.

Press
Opposisjonspartiene mente Stoltenberg og Enoksen hadde latt seg presse av LO-leder Gerd-Liv Valla, og at Enoksen var blitt regelrett overkjørt av Stoltenberg.

- Hvis jeg hadde blitt sviktet slik Odd Roger Enoksen nå har blitt, ville jeg gått spontant av som statsråd, sa Venstre-leder Lars Sponheim til TV 2 Nettavisen etter spørretimen.

Enoksen avviser problemstillingen.

- At jeg skal trekke meg fordi en utmerket styrelederkandidat har trukket seg, ser jeg ikke sammenhengen i. Det er en kortslutning jeg ikke er i stand til å se, sa han på pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag