RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Per Sandberg
Per Sandberg Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

«Er det riktig at du har sagt at kona mi er i mental ubalanse?»

Sist oppdatert:

(Nordlys.no): I selvbiografien «Mot min vilje» forteller Per Sandberg sin versjon av hva som var årsaken til krangelen med Kristoffer Kanestrøm på Frp-landsmøtet i mai.

Det har blitt omtalt som håndgemeng, opphisset diskusjon og på randen til slåssing. Per Sandberg har hele tida avvist dette, men innrømmer at det var en konfrontasjon som fant sted på landsmøtet. Først på lørdag. Da skal de ha avtalt å snakke om det dagen etter.

– Kanestrøm og jeg gikk ut av landsmøtesalen søndag. Ute i korridoren spurte jeg ham: «Er det riktig at du har sagt at kona mi er i mental ubalanse?» «Ja, det er riktig», svarte han.

– Så han bekreftet det?

– Ja, det gjorde han.

Brønnpissere og feiginger
Sandberg hevder Kanestrøm også hadde sendt ut en mail med grove karakteristikker: – I mailen ble noen Frp-ere oppfordret til ikke å reise til Harstad og oppsøke «det rottereiret der». Det var sånne ting diskusjonen mellom meg og Kanestrøm handlet om.

I boka forteller Sandberg den samme historien. Det skjer under kapiteloverskriften «Feiginger». Sandberg skriver at han tok et oppgjør på landsmøtet «med noen av brønnpisserne våre, og nevnte spesielt vårt byråd i Tromsø, Kristoffer Kanestrøm?».

Sandberg hevder at Kanestrøm løp bort fra ham og «låste seg inne på hotellrommet og påsto i ettertid at han hadde blitt «truet». (-) «..de har det bare i den stygge kjeften sin: feiginger».

Vil ikke stille fra Troms
– Opplever du at du har mange venner i Troms Frp?

– Ja, det gjør jeg.

– Er det tenkelig at vi kan få se at du stiller til stortingsvalget fra Troms?

– Nei.

– Aldri?

– Nei.

– Hvorfor?

– Troms har masse gode kandidater. De har et luksusproblem oppi der. Særlig hvis de enes, fjerner denne typen konflikter. Troms er et sterkt fylke for Frp, det viser valgresultatene, et meget bra fylke. Jeg er sikker på at potensialet er større, og at man har mange gode kandidater hvis man klare å rydde bort sånne konflikter, sier Sandberg.

Les mer:

Konflikten med Korsberg
– Du har hevdet at Øyvind Korsberg har spredt løgner og usannheter om deg. Har du beviser?

– Etter en konferanse i Tromsø der jeg hadde en innledning, hevdet Korsberg til flere stortingsrepresentanter at jeg hadde ment han skulle trekke seg fra nominasjonen. Jeg fikk høre om dette og oppsøker Korsberg. Jeg spør om dette er tilfellet. Dette følte Korsberg var veldig ubehagelig.

Sandberg sier at han snakket etterpå med flere som hadde vært på dette møtet og Korsberg var alene om å ha tolket ham slik at han mente Korsberg ikke burde nomineres.

– Det andre er at Korsberg har sendt visse meldinger om partiets første nestleder, meg, som jeg har fått kopi av. Så dette kan jeg dokumentere.

– Du har de bevisene?

– Ja, ja.

– Hvis du sitter med bevis, bør ikke Siv og partiledelsen gripe inn mot spredning av usannheter om partikolleger?

- Er det ikke ledelsen som må ta et oppgjør med en slik kultur?

– Jeg er bygd slik at jeg gjør det sjøl.

– Hvorfor ikke la andre gjøre det hvis du har beviser?

– Det har jo vært diskutert. Men jeg er tilhenger av å ta den type konfrontasjoner sjøl. Jeg er litt annerledes enn de andre, derfor er jeg hatet og elsket også. Sandberg sier at Øyvind Korsberg i sine svar prøver å sykeliggjøre ham.

– Det bare bekrefter det jeg sier. De som opererer på denne måten tåler ikke å bli konfrontert med sine prosesser. Øyvind er en av dem, dessverre, sier Per Sandberg.

Les mer:

– Kjenner meg ikke igjen
Øyvind Korsberg kjenner seg ikke igjen i Sandbergs versjon.

– Jeg har ikke tenkt å kommentere enkeltelementer i verken det han skriver eller sier. Men jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i de beskrivelsene han kommer med, sier Korsberg.

– Har han sagt direkte til deg, at du sprer løgner og usannheter?

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe som helst rundt mitt forhold til Per Sandberg.

– Du sykeliggjør han, hevder han.

– Nei, jeg kjenner meg ikke igjen i det. Men for alle som står i en mediestorm som dette er, det gjør han og det gjør jeg og mange andre, så er det jo selvfølgelig et ønske og et håp – og dette kommer oppriktig fra hjertet, det er ikke for å være sarkastisk – om at alle som står folk i en slik situasjon nær, er støttende. Og det gjelder alle. Noe mer enn det kan jeg egentlig ikke si, sier Øyvind Korsberg.

– Jeg har en annen versjon
Kristoffer Kanestrøm karakteriserer saken som «trist».

– Jeg synes det er trist å se hvordan både jeg og andre kolleger i Troms Frp blir omtalt av partiets nestleder. Kanestrøm påpeker at boka er Per Sandbergs versjon av hendelsene.

– Jeg har en annen versjon. Det kunne jeg sagt mye om, men jeg ønsker ikke å synke så dypt.

– Du vil ikke fortelle din versjon?

– Jeg har ikke behov for å bruke media for å snakke om interne forhold i partiet.

Les flere saker i Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere