RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eriksen frir til russerne

Sist oppdatert:
Nærings- og handelsminister Odd Eriksen vil jobbe aktivt for å lokke flere russiske turister til Norge.

400 000 russere besøkte Norden i fjor, men kun fem prosent kom så langt som til Norge, heter det i en pressemelding fra departementet.

Nærings- og handelsminister Odd Eriksen (Ap) satser på å endre dette. Russiske turister på ferie i Norge legger nemlig igjen mye penger sammenlignet med turister fra mange andre land.

Finland vinner
– Både reiselivsnæringene og samarbeid med Russland er prioritert av regjeringen. Det er derfor naturlig å styrke det norskrussiske reiselivssamarbeidet, sier Eriksen i en kommentar.

Til nå har Finland vært det ledende besøkslandet for russerne.

Denne uken ble det første møtet i en ny norskrussisk arbeidsgruppe for reiseliv arrangert i Moskva, med deltakere fra Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge.

Ønsker ny flyrute
– Vi diskuterte betydningen av at flyselskapet Norwegian får lov til å åpne en rute mellom Oslo og Moskva, sier Eriksen.

Han sier også at det ble presisert hvor viktig det er viktig for nordmenn som ønsker å reise til Russland, at visumreglene praktiseres smidig.

Eriksen mener at russiske turister har interesser som gjør Norge til et attraktivt feriested. Russerne er interessert i opplevelser i naturen, som fiske og vandring. Byferie er også en svært vanlig ferieform for russiske turister som besøker Skandinavia, og da står sightseeing og shopping i fokus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere