*Nettavisen* Nyheter.

Eriksson vil sikre pensjonistene fortsatt kjøpekraft

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil sette inn tiltak som sørge for at pensjonistene ikke taper kjøpekraft i år med moderate lønnsoppgjør. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil se på hva han kan gjøre for å sikre at pensjonistene ikke taper kjøpekraft i år med svært forsiktige lønnsoppgjør.

20.05.15 10:28

Tirsdag varsler statsråden at han vil gjennomgå reglene for hvordan grunnbeløpet og pensjonene i folketrygden blir regulert hvert år. Bakgrunnen er årets trygdeoppgjør, der 690.000 alderspensjonister risikerer å miste kjøpekraft som følge av de omstridte reglene i folketrygdloven.

Der heter det seg at pensjoner under utbetaling skal gis et tillegg på størrelse med lønnsutviklingen ellers i samfunnet – men minus 0,75 prosent. Det betyr at pensjonistene vil få negativ kjøpekraftutvikling i år hvor differansen mellom prisveksten og lønnsveksten er mindre enn 0,75 prosentpoeng.

– For regjeringen er det viktig å snu alle steiner, slik at man kan finne fram til en løsning som hindrer at alderspensjonistene blir de store taperne i år etter år med moderate lønnsoppgjør, sier arbeidsminister Robert Eriksson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.