RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eriksson vil sikre pensjonistene fortsatt kjøpekraft

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil sette inn tiltak som sørge for at pensjonistene ikke taper kjøpekraft i år med moderate lønnsoppgjør. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) vil sette inn tiltak som sørge for at pensjonistene ikke taper kjøpekraft i år med moderate lønnsoppgjør. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad
Sist oppdatert:
Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil se på hva han kan gjøre for å sikre at pensjonistene ikke taper kjøpekraft i år med svært forsiktige lønnsoppgjør.

Tirsdag varsler statsråden at han vil gjennomgå reglene for hvordan grunnbeløpet og pensjonene i folketrygden blir regulert hvert år. Bakgrunnen er årets trygdeoppgjør, der 690.000 alderspensjonister risikerer å miste kjøpekraft som følge av de omstridte reglene i folketrygdloven.

Der heter det seg at pensjoner under utbetaling skal gis et tillegg på størrelse med lønnsutviklingen ellers i samfunnet – men minus 0,75 prosent. Det betyr at pensjonistene vil få negativ kjøpekraftutvikling i år hvor differansen mellom prisveksten og lønnsveksten er mindre enn 0,75 prosentpoeng.

– For regjeringen er det viktig å snu alle steiner, slik at man kan finne fram til en løsning som hindrer at alderspensjonistene blir de store taperne i år etter år med moderate lønnsoppgjør, sier arbeidsminister Robert Eriksson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere