*Nettavisen* Nyheter.

Erling Laes 1. aprilspøk

Erling Lae troner øverst på Gaysirs Homotopp 2008

Mobil hoppbakke til 112 millioner kroner i hovedstaden...

01.04.08 10:13

(iOslo.no) I en pressemelding sendt ut 1.april klokken 09.00 melder nemlig Oslo kommune at de vurderer å kjøpe en mobil hoppbakke som skal kunne brukes i og rundt hovedstaden. Hoppbakken vil kunne settes opp avhengig av vær- og vindforhold, og spøken skal koste 112 millioner kroner.

Har du lurt noen eller selv blitt lurt i dag? Fortell om det nederst i artikkelen.

Demonteres kjapt
- Vi er nødt til å ta været på alvor. Holmenkollhopprennet har blitt avlyst eller utsatt for mange ganger, og dette skuffer både tilskuere, hoppere og støtteapparat. Media får heller ikke sendt rennet etter tidsskjemaet. I tillegg har enkelte sponsorer signalisert at de muligens vil trekke seg ut dersom ikke kommunen finner en bedre løsning, sier byrådsleder Erling Lae i pressemeldingen.

Den mobile hoppbakken skal kunne settes opp og demonteres i løpet av 36 timer. Bakken skal visstnok få to hovedelementer: ovarennet og unnarennet. Begge delene vil ha en luftfylt løsning og stålvaiere som gir støtte til konstruksjonen. Sporene i ovarennet blir av porselen, mens unnarennet får plastdekke. På sletta blir det også plast. Hele anlegget blir varmluftbasert og det vil derfor være en bakke som er helt fri for snø. Kunstige tribuner skal bygges inn i terrenget.

Den mobile hoppbakken skal plasseres der den gamle Holmenkollbakken nå står, men kan tas ned og flyttes dersom værprognosene er dårlige.

- Et naturlig sted å sette opp bakken for et kortere tidsrom vil for eksempel være i Sørkedalen ved Wyllerløypa, der man tidligere har vurdert en skiflyvningsbakke, sier Erling Lae.

Staten dekker halvparten
Oslo kommune vil søke staten om å dekke 50 prosent av kostnadene for den nye mobile hoppbakken. Bystyret vil få sak om finansiering til behandling i løpet av april 2008. Deretter skal det igangsettes en anbudsrunde.

- Jeg er sikker på at Skiforeningen stiller seg positive til ideen fra Oslo kommune om å anskaffe en mobil hoppbakke, avslutter byrådslederen.

Har du lurt noen eller selv blitt lurt i dag? Fortell om det i kommentarfeltet under.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag