RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile (Civita)

Erna avbrutt av brannalarm på valgfrokost

Sist oppdatert:
Brannalarmen førte til at Erna Solberg og deltakerne på Civitafrokost måtte evakuere.

OSLO (Nettavisen): Skole, forskning, høyere utdanning og innovasjon var viktige temaer da Høyre-leder Erna Solberg torsdag morgen var innleder på Civitafrokost, et møte som ble avbrutt av brannalarm på Cafe Christiania.

- Når oljealderen er over, må vi konkurrere på å være billigst – om vi ikke blir smartere. Innovasjon avgjør, sa Høyre-lederen blant annet og pekte på kunnskap og kompetanse som viktige områder å satse på.

Les også: Civita-leder kritiserer Stoltenberg

- De som leder an i innovasjon i Norge i dag er ikke selfmade som Røkke eller Reitan. De er høyt utdannede, sa Solberg.

- I løpet av fem år er målet at ti tusen lærere i grunnskolen skal få tilbud om videreutdanning innen matematikk, sier Erna Solberg.

I spørsmålsrunden etter innledningen var hun også inne på formuesskatten og hvordan skattepolitikken ifølge Høyre også må stimulere til investeringer i næringslivet.

- Vi kan se på hvordan gründerbedrifter på Vestlandet har finansiert seg opp gjennom årene, der overskudd pløyes inn i nye satsinger. Formuesskatten er et hinder for kapitaldannelse. Så mye går til skatt i stedet for reinvestering, sa Solberg.

Et godt stykke ut i spørsmålsrunden ble valgfrokosten med Høyre-lederen avbrutt av brannalarm. Erna selv tok avbrytelsen med ro og ble en stund stående på podiet før hun og de andre gjestene på kafeen måtte ut.

Følg Nettavisens valgblogg her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere