RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Erna får ansettelses-kritikk

Kommunalminister Erna Solberg må tåle kritikk for å ha satt til side Manuela Ramin Osmundsen som Integreringsdirektorat-direktør, til fordel for en av Solbergs partifeller.

Fredag utnevnte Solberg tidligere Høyre-statssekretær Osmund Kaldheim (41) til direktør for Integreringsdirektoratet.

Kritikken mot utnevnelsen går særlig på at Kaldheim ikke har minoritets-politisk bakgrunn, skriver Dagsavisen. Nå er han satt til å lede det nye Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi), når Utlendingsdirektoratet deles i to direktorater fra neste år av.

Det nye direktoratet skal være et kompetansesenter for integrering og mangfold. Det skal bistå og veilede kommuner, direktorat og andre samarbeidspartnere.

Manuela Ramin Osmundsen er i dag assisterende direktør i Utlendingsdirektoratet (UDI), og var i flere år leder av Senter Mot Etnisk Diskriminering (SMED). Hennes akademiske og faglige bakgrunn gjorde at hun etter det Dagsavisen erfarer ble innstilt på førsteplass av hodejegerfirmaet «Detector».

Solberg fremhever overfor Dagsavisen at det var den politiske bredden i hans erfaring, som gjorde at Kaldheim ble foretrukket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere