RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Erna glad for Goliat-svar

Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at regjeringen må se på utbyggings-søknaden fra Eni om Goliat før han sier ja til utbyggingen.

Det tolker Høyre-leder Erna Solberg som at Stoltenberg sier ja til den omstridte utbyggingen.

- Stoltenberg sier at regjeringen ikke har noen mulighet til å si nei til utbygging, men han kan stille betingelser, sier Solberg etter at Stoltenberg hadde svart på spørsmålet i Stortingets spørretime.

Stoltenberg understreket at lete- og utvinningstillatelsen er juridisk bindende, og at den står ved lag.

- Men hvis ENI vil gå videre, må selskapet søke om utbyggingstillatelse. Og her er det ingen automatikk. Når det foreligger en plan for dette, vil vi fastsette kravene, sa statsministeren i spørretimen.

- Berge en klok mann
Samtidig understreket han at en eventuell utbygging vil bli sett i forhold til forvaltningsplanen for Barentshavet som skal legges fram i år. Og at det er regjeringen som bestemmer til slutt.

- Det er ikke slik at vi automatisk gir utbyggingstillatelse. Vi må se planen og søknaden først. Oljedirektør Gunnar Berge er en hyggelig mann, men det er regjeringen som bestemmer, sa Stoltenberg med tanke på at Berge har sagt at signalene fra miljøvernminister Helen Bjørnøy sender sjokkbølger inn i Enis hovedkvarter i Milano.

Før helga skapte olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) og Bjørnøy (SV) usikkerhet ved å si at Goliat ikke nødvendigvis blir bygd ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere