RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna i strupen på Redd Barna

Kommunalminister Erna Solberg mener Redd Barna svartmaler situasjonen for enslige asylsøkerbarn.

Hun etterlyser bevis for at barn blir utsatt for omsorgssvikt og overgrep på norske asylmottak.

- Det er verken overgrep, vill vest eller lovløse tilstander for enslige asylsøkerbarn, sier Solberg til Kanal 24.

Hun gikk til frontalangrep på Redd Barna under en konferanse om enslige mindreårige asylsøkere mandag. Solberg mener Redd Barna har markedsført sine egne politiske standpunkt i media ved å svartmale situasjonen for asylbarn i Norge.

- Redd Barna lanserte en rapport med veldig kraftige uttrykk bare for å få gjennomslag for deres mål at barnevernet skal overta ansvaret for disse barna.

I oktober kom rapporten fra Redd Barna om hvordan flyktningbarn blir behandlet på norske asylmottak. Den konkluderer med at FNs barnekonvensjon brytes regelmessig.

Leder for Redd Barnas Norgesprogram, Marianne Borgen, sier til Kanal 24 at hun er provosert over kommunalministeren beskyldninger

- Jeg beklager at hun bruker tid til å angripe en rapport som Redd Barna har lagt frem. Hun tillegger oss meninger og holdninger som vi ikke har, sier Borgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere