RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna ikke lenger like pop

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
I dag vil bare seks prosent av oss ha Erna Solberg som statsminister, mot 17 prosent i mars. Jens Stoltenberg er den mest populære av statsministerkandidatene.

I en måling MMI har utført for Dagbladet sier 27 prosent at de ønsker Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg som statsminister.

I mars mente 17 prosent av velgerne at Erna Solberg var den beste statsministerkandidaten. Seks prosent mener fortsatt dette i oktober.

Ikke statsminister
Valgforsker Bernt Aardal er ikke overrasket over fallet. Han minner om at Erna Solberg fløt på en personlig medgangsbølge da hun overtok som Høyre-leder, men at hun raskt ble avskrevet som statsministerkandidat.

- Noen begynte å tenkte høyt at hun kunne bli statsminister, men det forstummet veldig fort. Sponheim gikk ut og fastslo at så lenge denne regjeringen sitter, så er det Bondevik som er statsminister.

Med en økende polarisering mellom høyre- og venstre-siden, med Bondevik og Aps Jens Stoltenberg som statsministerkandidater til valget 2005, er det lite plass til Erna Solberg, påpeker valgforskeren.

Hagen slår Halvorsen
Dagens måling viser at det er nærmest dødt løp mellom Frp-Leder Carl I Hagen og SV-leder Kristin Halvorsen. Men Hagen har et lite overtak.

Ni prosent vil ha Hagen som statsminister, mens åtte prosent mener Kristin Halvorsen er den beste kandidaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere