RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna slår Siv

Foto: Ole Berthelsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Høyre er større enn Fremskrittspartiet på TV 2s ferske kommunevalgbarometer.

Ti måneder før valget ser det ut til å bli kamp om å bli størst mellom de kvinnelige partilederne på høyresiden.

Høyre nå har tatt ledelsen med 21,6 prosents oppslutning på TNS Gallups ferske Kommunevalgbarometer for TV 2. Fremskrittspartiet får en oppslutning på 20 prosent, rett før inngangen til kommunevalgåret.

Viktig å være størst
De to partiene kjemper til en viss grad om de samme velgerne, og det ligger prestisje i å vinne den interne kampen om å være størst på høyresiden.

- Det er viktig for Høyre å være størst, helst ville vi vært det aller største partiet i Norge, det er min jobb som Høyres leder å være opptatt av det, sier Høyreleder Erna Solberg til TV 2 Nyhetene.

I forhold til kommunevalget for fire år siden har Høyres oppslutning økt med 3,4 prosentpoeng.

- Jeg tror at velgerne kjenner hva Høyre-politikk rundt om kring i kommunene er og denne meningsmålingen sier at det liker de faktisk, sier Solberg.

Fornøyd nummer to
Selv om oppslutningen til Fremskrittspartiet er lavere på Kommunevalgbarometeret enn den er på de ordinære Stortingsgallupene, er partiformann Siv jensen tilfreds med en oppslutning på 20 prosent.

- Skulle vi være i nærheten av å få dette resultatet ved kommunevalget i 2007 så er det være veldig bra, sier Frp-formann Siv Jensen til TV 2.

I forhold til forrige kommunevalg har Frps oppslutning økt med 3,6 prosentpoeng. Det vil i så fall bli det beste lokalvalget for Frp noen gang.

Smell for SV
Sosialistisk Venstreparti kan oppleve et kommunevalg neste år som er alt annet enn behagelig. Partiets oppslutning er på kun 7,0 prosent. Det er en tilbakegang på hele 5,4 ptrosentpoeng fra kommunevalget i 2003.

Arbeiderpartiet ligger an til en fremgang, oppslutningen øker med 2,1 prosentpoeng fra forrige valg til 29,6 prosent.

Senterpartiet får 7,8 prosent (- 0,1), Kristelig Folkeparti 6,7 prosent (+ 0,3), Venstre 3,9 prosent (- 1,0), RV 1,2 prosnet (- 0,4), mens andre partier og lister får en oppslutning på 3,2 prosent (- 2,6).

Viktig kamp
Nettopp kampen om tronen på høyresiden i kommune-Norge blir av mange i de to partiene sett på som svært viktig rett før inngangen til kommunevalgåret.

- Tror du at Frp for første gang kan bli større enn Høyre?

- Det har jeg ikke lyst til å tro noe som helst om. Det har jeg tenkt å overlate til alle våre flinke lokale politikere, så får velgerne avgjøre det når det er valg, sier Frp-formann Siv Jensen.

Høyreleder Erna Solberg mener imidlertid at det er svært viktig for partiet å beholde possisjonen som største ikke-sosialistiske parti i kommunene.

Om Siv Jensen eller Erna Solberg vinner denne duellen får du svar på 10. september neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere