RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erna Solberg avviser rykter om regjeringsendringer

I BERLIN: Statsminister Erna Solberg var onsdag i Berlin. Der møtte hun Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, men det ble også tid til møte med flyktningeeksperter fra Norges Røde Kors.
I BERLIN: Statsminister Erna Solberg var onsdag i Berlin. Der møtte hun Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, men det ble også tid til møte med flyktningeeksperter fra Norges Røde Kors. (Statsministerens kontor)
- Det er ikke planer om noen regjeringsendringer nå, gjentar statsminister Erna Solberg (H).

BERLIN (NTB): Ingen planer om regjeringsendringer, gjentar statsminister Erna Solberg (H) om rykter som ikke vil stoppe.

Norske aviser trykket onsdag flere spekulasjoner om Solberg har planlagt å bytte ut statsråder i løpet av høsten.

– Uansett hvor gøy dette er for avisene å spekulere på, så er det ikke planer om noen regjeringsendringer nå, sier Solberg til NTB, og mener ryktene ikke har «grunnlag i noen samtaler i regjeringen».

Selv om «vi har ingen planer», sier Solberg samtidig at statsråder og regjeringer «sitter så lenge de sitter».

– Det må man alltid leve med når man er statsråd, og når man er regjering, sier hun.

Dagens Næringsliv siterte onsdag flere kilder som sier at arbeidet starter nå, og avisen trakk fram både Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) som hete kandidater til å bli nye statsråder.

Dagbladet skrev i likhet med Dagens Næringsliv at Søviknes peker seg ut som en sterk kandidat til å gå inn i regjering. De mener også å vite at fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H), som allerede er utnevnt til fylkesmannsjobben i Troms i 2017, sitter på oppsigelse.

I tillegg sitter angivelig verken klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) eller kulturminister Thorhild Widvey (H) trygt i statsrådsstolene.

Dagens Næringsliv skrev i tillegg at flere kilder mener at arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) «ligger tynnest an» av regjeringsmedlemmene. I tillegg spekuleres det på om justisminister Anders Anundsen (Frp) kan bli flyttet til et annet departement. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere