RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ernas historiske dag

OSLO SPEKTRUM (TV 2 Nettavisen): Vi har sett det på TV fra USA. Ballonger og flagg, barn som blir kysset og toppkandidater som vinker og ler. Nå skulle vi få se det i Oslo.

- Kjære Høyre-venner, vil dere trekke inn i salen og innta plassene. Arrangementet begynner om fem minutter, lyder en stemme som slår utenriksminister Jan Petersen i høytidelighet, over høytaleren.

Enkelte ondskapsfulle journalister må innse at den avstengte delen av Oslo Spektrum faktisk er i ferd med å fylles opp. Høyres generalsekretær Trond Reidar Hole har varslet at hele 2500 personer har meldt seg på arrangementet.

Høyes tidligere leder, Kaci Kullmann Five, stråler inn i salen i dyprød dress og sin karakteristiske hårspenne. Hun klemmer utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet og parlamentarisk leder Oddvard Nilsen mens hun tar plass på første benk. Lengre opp svinger Unge Høyre-medlemmer plakater med «Bedre skole» og «gass, gass, gass».

Og der, der kommer hun. Høyre-leder Erna Solberg holder stø kurs opp på scenen, iført rosa bluse og svart skjørt.

- Dette er det største Høyre-møtet som er gjennomført noen gang. Det er folk fra hvert fylke. Ja, vi teller jo fortsatt fylkene, da, spøker hun mens salen jubler.

- Generalsekretæren visste det ikke, men Oslo Høyre har planlagt dette møtet i tre år. De har faktisk pusset opp byen til møtet i tre år, fortsetter hun.

Minnet om telefonkøene
Og siden går det slag i slag, med finansminister Per-Kristian Foss, næringsminister Børge Brende og stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen.

Spøkefuglen Foss sier at han egentlig ville vente med sin tale til den lukkede middagen med Erna senere på kvelden, fordi det er mer hans stil. Brende minner om da Telenor var eid av staten, og køene på 40 meter utenfor de røde telefonboksene under OL på Lillehammer for elleve år siden.

- Sosialistenes næringspolitikk er like givende som summetonen, sier han mens sønnen til partiets sekretariatsleder gurgler på pappas fang.

Det ble ikke noen baby-klemming for Erna, men det er ingen tvil om at Høyres valgkamp er i gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere