RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ernas søster fyller Høyre-liste

Ingrid Solberg debuterer som lokalpolitiker på Bergen Høyres liste til bystyret.
Ingrid Solberg debuterer som lokalpolitiker på Bergen Høyres liste til bystyret. Foto: Petter Nord/iBergen.no
Sist oppdatert:
Erna Solberg får konkurranse fra lillesøsteren. Flyvertinnen kaster seg nå inn i lokalpolitikken.

Da Bergen Høyre offentliggjorde listen over bystyrekandidater for neste kommunevalg onsdag, dukket et hittil ukjent fjes, men desto mer kjent etternavn opp på 25. plass. Flyvertinnen Ingrid Solberg er ingen ringere enn partileder Erna Solbergs egen lillesøster.

- Ble overrasket
Selv mottok Ingrid Solberg nyheten om nominasjonen med oppsperrete øyne.

- 25. plass var kjempeflott. Jeg var nesten litt overrasket over at de ville ha meg så høyt oppe, sier Ingrid Solberg til iBergen.no.

42-åringen fra Bergenhus meldte seg inn i Høyre i 2001, og har hittil ikke vært spesielt aktiv i partiet. Med en storesøster som er partileder og tidligere kommunalminister, er kanskje ambisjonene på topp?

- Nei, så langt har jeg ikke tenkt. Nå gleder jeg meg mest til å bli litt mer aktiv og få lære litt innen politikken, sier Solberg.

Ernas velsignelse
- Hva sier Erna til at du nå kaster deg inn i politikken?

- Da jeg fikk spørsmålet om å stå på listen, ringte jeg Erna for å høre hva hun syntes om det. Hun sa det var veldig kjekt, og at jeg burde takke ja dersom jeg hadde lyst å engasjere meg. Men avgjørelsen tok jeg hundre prosent på egen hånd, sier Solberg.

Flyvertinnens 25. plass gir små sjanser for å komme inn i bystyret i Bergen, som rommer 67 plasser. Lillesøster er mer som listefyll å regne.

Bergen Høyre har også flere interessante navn på listen. Lensmannen i Fana, Norvald Visnes, sitter allerede i bystyret, men har nå fått plass nummer 12 på bystyrelisten. Litt lenger nede finner vi også direktøren for Akvariet i Bergen, Kees Ekeli, som ligger på 22. plass, mens Idar Vollviks partner i Vollvik Invest, Robert Monsen, har fått 30. plass på listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere