*Nettavisen* Nyheter.

Eskil lover å komme med 50 nye ideer

Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)

Tar utfordringen fra Unge Høyre-lederen.

Tidligere fredag utfordret Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy gjennom Nettavisen AUF-leder Eskil Pedersen til å legge fram 50 nye ideer i løpet av AUFs sommerleir i helga.

- Jeg vil utfordre AUF til å komme opp med 50 nye ideer. Nå har de samlet alle medlemmene sine på sommerleir, og har alle muligheter. De får en frist fram til slutten av sommerleiren, sa Sandøy til Nettavisen.

Les også: - Har du 50 ideer, Eskil?

Bakgrunnen for utfordringen er talen til Pedersen under åpningen av AUFs sommerleir torsdag, da han harselerte med Høyres valgslagord: «Nye ideer og bedre løsninger».

- Han harselerte også med Unge Høyre og boken 50 ideer for Norge, som vi ga ut i mai. Men jeg savner faktisk nye ideer fra AUF, sa Sandøy.

Les også: - Beklager regnet, Erna har vært i området

- Vi har langt flere ideer
Nå svarer Eskil Pedersen på utfordringen.

- Vi tar den utfordringen, selvfølgelig. Vi har allerede mange gode forslag, sier Pedersen til Nettavisen.

Pedersen lover å komme med 50 nye ideer i løpet av sommerleiren.

- Jeg ser vel ikke på det som noen vanskelig oppfordring eller utfordring, men det er hyggelig at han legger merke til at vi har sommerleir, sier AUF-lederen, og påpeker:

- Vi har langt flere enn 50 nye ideer, og vi diskuterer også på sommerleiren og rundt leirbålet mange nye politiske saker. Det er jo her mange av de største sakene til den rødgrønne regjeringen har blitt født som en politisk idé, så det har vi lang tradisjon for, sier han.

Her kan du se Unge Høyres 50 ideer (ekstern lenke)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

- Han skulle ønske han var her
Pedersen mener Unge Høyre-lederen bare er misunnelig.

- Jeg kan nesten ane meg gjennom tonen til Paul Joakim at han skulle ønske han var her, og få inspirasjon til ideer ungdom er opptatt av. Da ville han også fått ideer til forslag som er bedre enn at det skal bli lov å kjøpe sex, som de ønsker, sier han, og legger til:

- Det er vel ikke en veldig ny idé, når det knapt er noen få år siden vi faktisk vedtok en lov mot at man skal kunne få kjøpe sex.

- Sandøy karakteriserer dere som en propagandamaskin. Hva tenker du om det?

- Sånne type karakteristikker må nesten stå for hans regning, men vi gleder oss til å diskutere politikk og politiske forskjeller i valgkampen, sier Pedersen, som i sin tale til sommerleiren sa følgende om Høyres ideer:

- Høyre skal ha poeng for at de har lært seg ironi siden forrige valgkamp. Høyre har nemlig bare én ny idé, og det er Fremskrittspartiet i regjering, sa han, til latter og klappsalver fra AUF-erne.

Vil publiserer på nettsidene
Sandøy har allerede lovet å publisere AUFs ideer på Unge Høyres nettsider.

- Hvis de klarer 50 nye ideer innen utgangen av sommerleiren, så lover jeg å publisere de på våre nettsider, slik at folk kan gå inn å se hvem de synes har de mest spennende og nyskapende ideene, sa han til Nettavisen tidligere fredag.

Sandøy syntes Eskils strategi, rett og slett var en dårlig idé.

- Jeg er helt enig i at politikk ikke skal være kjedelig, og man må få fram forskjeller. Men jeg synes det virker lite ambisiøst når hovedbudskapet er at vi har det veldig bra, og hvis de andre kommer til makten så blir det helt grusomt, sa han, og la til:

- Vi sier tvert imot at Norge er et bra land, og vi vil gjøre det enda bedre. Vi gir oss ikke før Norge er på sitt beste.

Nettavisen vil presentere AUFs «50 nye ideer» i løpet av helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.