RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU advarer mot ringetoner

Sist oppdatert:
4 av 5 leverandører av ringetoner bryter loven.

EU-kommisjonen har begynt en kraftig offensiv mot telekombransjen. Tidligere har de regulert prisene på utenlandssamtaler, og truer også med å gjøre det samme med SMS og datatrafikk.

80 prosent bryter loven
Men EU-kommisjonær Meglena Kuneva holder seg ikke til teleselskapene. Nå melder hun at unionen vil gå etter leverandører av ringetoner og annen mobilunderholdning. En ny undersøkelse viser at 80 prosent av over 550 nettsteder i EU og EØS-området bryter EUs forbrukerlover. Halvparten av disse markedsfører seg rett mot ungdommer, melder nyehtsbyrået AFP.

- Alt for mange blir offer for dyre overraskelser fra mystiske utgifter, avgifter og ringetone-abonnement de ikke visste at de hadde før de får se mobilregningen, sier Kuneva.

LES OGSÅ:Gratis ringetoner lopper deg

Vil gå etter alle aktørene
Nå melder hun at hele unionen vil slå hardt ned på bransjen, og finne hver enkelt aktør som bryter loven.

- Men vi må også sende en klar melding til tenåringer og bran: Vær på vakt. Alt handler om det som står med små bokstaver, advarer hun.

Ringetonemarkedet i Europa er beregnet til å ha hatt en omsetning på 691 millioner euro i fjor.

Skal henge ut navnene
Syv land, deriblant Norge, skal fremover offentliggjøre navnene på enttsider som tilbyr denne typen tjenester som ikke følger reglene.

De vanligste bruddene på reglene er uklar prisinformasjon, feil prisinformasjon, priser som ikke inkluderer avgifter – eller kontrakter som ikke gjør det klart at en melder seg på en abonnementstjeneste.

LES OGSÅ:Dette er de verste mobilhaiene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere