RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU kan stoppe klimakvoter

Sist oppdatert:
EU kan si nei til regjeringens ønsker om ubegrenset kvotekjøp i fattige land.

Ifølge Mandag Morgen strammer Brussel grepet om norsk klimapolitikk. EU bestemmer omfanget av norske bedrifters kvoteshopping i u-land og kan dermed si nei til regjeringens ønsker om ubegrenset kvotekjøp i fattige land, såkalte CDM-kvoter.

NA24 - din næringslivsavis

- EU vil ikke tillate fri import av CDM-kvoter som betaling for å slippe ut klimagasser for norske bedrifter. De vil unngå at Norge skal bli et smutthull for CDM-import til EUs lukkede kvotemarked, sier Stig Schjølset, analytiker i Point Carbon.

Ifølge nyhetsbrevet vil EU sette foten ned for et særnorsk unntak for kjøp av u-landskvoter. Dermed er det ikke bare opp til norske myndigheter å bestemme norsk klimapolitikk. Regjeringen la før helgen frem klimameldingen, og et av virkemidlene for å redusere norske utslipp, er å kjøpe kvoter i utlandet.

EU har satt en maksgrense på kjøp av u-landskvoter på mellom ti og 20 prosent. Et slikt tak vil ikke Norge ha, skriver Aftenposten.

- Vi ønsker det ikke, fordi det er viktig å få opp flere kvoter i u-landene, så de ser at det er noen vits i å være med. Men vi må innse at det er usikkert om det blir godkjent i Brussel, sier statssekretær Henriette Westrin i Miljøverndepartementet til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere