RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

EU-nei fra Venstre

Sist oppdatert:
MOLDE (TV 2 Nettavisen): Venstres landsmøte stemte nei til EU under søndagens debatt i Molde i en jevn avstemming.

Klokka 11.40 søndag ble det klart at Venstres landsmøte har bestemt at partiet fortsatt skal si nei til EU. Avstemmningen var jevn med 86 mot 81 stemmer.

Det var ventet en svært jevn avstemning da debatten ble avsluttet. De fleste i partitioppen sier nei til EU, i partiledelsen er det bare nestleder Olaf Thommesen som er EU-tilhenger.

Mange i tvil
I hele natt har fløyene jobbet med å overbevise tvilerne. Etter det TV 2 erfarer var det fremdeles flere av delegatene som var i tvil om hva de skulle stemme da debatten startet.

Verken ja- eller neisiden i Venstre følte seg da debatten startet sikker på utfallet.

Delt innstilling
Flertallet i programkomiteen sier nei til EU, et mindretall sier ja. Men det foreligger også et tredje forslag, som går ut på at Venstre skal ta en slags EU-pause til EUs grunnlovsprosess er avsluttet i 2007.

I alt ba 40 av de 176 delegatene om ordet i EU-debatten. Et forslag om at det skulle være skriftlig avstemning ble nedstemt ved debattens start.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere