RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fabian Stang ber Obama sende proff ambassadør

NOT IMPRESSED: Ordfører i Oslo, Fabian Stang (H).
NOT IMPRESSED: Ordfører i Oslo, Fabian Stang (H). Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oslos ordfører vil sende brev til Obama for å be ham sende en «profesjonell ambassadør» til Norge, i stedet for den omstridte kandidaten George Tsunis.

Tsunis briljerte med sine manglende kunnskaper om norsk politikk da han ble spurt ut av utenrikskomiteen i Kongressen tidligere i år, og mange mener han er utpekt av USAs president Barack Obama som takk for bidrag til valgkampen. Det reiser tvil om han er så veldig interessert i Norge, sier Stang til NRK.

Les også: Han kan skade forholdet mellom Norge og USA

Saken fortsetter under bildet.

Mannen som er nominert som USAs neste ambassadør i Norge, George Tsunis, ga inntrykk av å ha begrensede kunnskaper om Norge og et heller negativt syn på Frp da han ble grillet i Kongressen.


– Jeg syns det er veldig synd for de norsk-amerikanske relasjonene dersom det norske folk føler seg litt annenrangs og får en uprofesjonell ambassadør. Jeg vurderer å spørre pent om vi nå fortjener en profesjonell ambassadør, sier Oslo-ordføreren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere