*Nettavisen* Nyheter.

Falt for fantasiforslag

- Et fantasidepartement er en glitrende idé, men fremmed for Jens, spøker SV-leder Kristin Halvorsen.

- Det er viktig å ikke bare avklare de traurige sakene. Vi skal sette spor etter oss, sier Kristin Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Etter fire dager med forhandlinger dro Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Åslaug Haga ned fra Soria Moria torsdag for å møte folket, nærmere bestemt de 19 personene som er stemt fram i hvert fylke til å sitte i «folkeregjeringen».

Mange brenner etter å få sagt regjeringsforhandlerne noen pauli ord. Noen klarer det. I ettermiddag møtte «folkeregjeringen» partilederne i hele to timer på Stortinget.

Denne regjeringen har blant annet foreslått at Norge bør ha en eget fantasidepartement.

Det høres kanskje ut som en vill idé, men de 19 er dønn seriøse.

- Det er veldig viktig at skapergleden blir satt på førsteplass i regjeringen, blant annet for å skape arbeidsplasser. Fantasi er

Klikk på bildet for å forstørre.

utgangspunkt for alt som skapes og åpner for uendelige muligheter, sier Lillian Solrun Selvik, som kommer fra Nordland.

De 19 går også blant annet inn for at politikerne skal slutte å legge ned lokalsykehus, slutte å bruke å produsere fossilt brensel (som olje), og erstatte det fullstendig med fornybare energikilder (som vindkraft).

Uenigheten på bordet
Etter fire dager med forhandlinger begynner de tre forhandlingsdelegasjonene å få all uenigheten på bordet.

- Det siste døgnet har vi vært gjennom folkestyre, kommune- og distriktspolitikk. Vi har også gått gjennom andre og viktige tema i dag som helse. Nå er vi midt inne i skolepolitikk, Sp-leder sier Åslaug Haga.

- Vi kjenner nå godt alle argumentene, nå gjelder det å finne kompromissene, sier Jens Stoltenberg før han igjen understreker at de ikke vil si noe om hva de er blitt enige om før alt er klart.

Inntil da kan pressen gasse seg i spekulasjoner om departementer, utenrikspolitikk og barnehagerpriser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.