RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke strammet inn abortlov

Sist oppdatert:
Regjeringen kan komme til å bryte løftet om en innstramming av abortloven som avskjærer adgangen til senabort på ved indikasjon på downs syndrom.

I Sem-erklæringen sier regjeringen at den vil fjerne eugenisk indikasjon som abortkriterium. Det betyr at kvinner ikke lenger automatisk skal få innvilget senabort når fosteret lider av alvorlige funksjonshemminger som Downs syndrom. Men nå begynner det å haste hvis regjeringen skal oppfylle dette løftet.

Et forslag om å stramme inn abortloven må nemlig legges fram i vår. Men på lista over saker som skal legges fram for Stortinget de kommende månedene står det ingenting om eugenisk indikasjon, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ulike forventninger

Helseminister Ansgar Gabrielsen fra Høyre møter ulike forventninger i regjeringspartiene. For KrF – som er imot abortloven – er dette en svært viktig sak. I Høyre erkjenner man derimot at det trolig ikke er flertall på Stortinget for en innstramming i loven – og at man derfor ikke vil vinne noe på å fremme et slikt forslag.

KrFs parlamentariske leder Jon Lilletun regner med at helseministeren vil foreslå en innstramming av abortloven.

– Jeg har ikke noe problem med måten helseministeren formulerer seg på. Dette er en prosess, og saken må være klar før den blir fremmet for Stortinget. Jeg har full tillit til at våre folk i regjeringen sørger for at den kommer, sier Lilletun til ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere