RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke tak i Terra

Sist oppdatert:
Konsulentselskapet får ikke tak i Terra for svar om millioninvesteringer.

- Vi har prøvd med telefaks og e-poster. Vi har ringt offisielle telefonnummer og mobilnummer som vi har sporet opp. Men vi kommer bare inn i et vakuum, og får ingen informasjon fra Terra Securities, sier rådgiver Tor Sydnes i Wassum investment consulting til NRK.

NA24 - din næringslivsavis

Firmaet er hyret inn av Bremanger for å gjennomgå investeringene kommunen har foretatt gjennom Terra Securities. I motsetning til de fire nordlandskommunene Hattfjelldal, Hemnes, Rana og Narvik har ikke Bremanger fått beskjed om å bla opp garantibeløp på flere titalls millioner kroner.

I mai investerte vestlandskommunen 170 millioner framtidige kraftinntekter i Citibank-obligasjoner i USA. Men de er usikre på hvordan det har gått med de amerikanske investeringene, og ønsker svar fra Terra. Det er lettere sagt enn gjort.

- Informasjonsønsket fra kommune er uendelig. De er i en forferdelig vanskelig situasjon, og vi skulle ønske vi hadde mer presis informasjon til dem enn vi har i dag. Vi har så langt vært avhengig av å få den fra Terra, og det gjør vi ikke, forklarer Sydnes overfor NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere