RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får it-refs fra Kosmo

Sist oppdatert:
Ansatte i Skatteetaten kan fikse på sin egen ligning, viser rapport fra Riksrevisjonen.

«IT-sikkerheten er redusert. Selv om det ikke er påvist misligheter, er det helt uholdbart at ansatte kan påvirke egen eller andres ligning».

NA24 - din næringslivsavis

Det er dommen som felles over it-systemene i Skatteetaten i Riksrevisjonens årlige gjennomgang av offentlige etater og departementer, ifølge Teknisk Ukeblad. Ifølge rapporten har både tidligere ansatte, ansatte i permisjon og eksterne konsulenter tilgang til etatens nettverk.

I tillegg til Skatteetaten får Trygdeetaten og Politiet refs for dårlig IT-sikkerhet. Blant annet vil store deler av Politiets informasjonssystemer bli satt ut av drift av en brann eller eksplosjon. Politiet hevder det er lite sannsynlig at det vil skje, men det er ikke godt nok for Riksrevisjonen.

Riksrevisor Jørgen Kosmo er også bekymret over at forvaltningen ikke klarer å etterleve og praktisere regelverket for offentlige anskaffelser.

- Dette er særdeles alvorlig sett på bakgrunn av at vi her snakker om betydelige midler - det offentlige handler for 275 milliarder kroner, sier Kosmo til Teknisk Ukeblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere