RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk bare snakke om Hamas

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
Sist oppdatert:
De kom for å snakke om regjeringens første seks måneder, men fikk stort sett snakket om pengestøtte til Hamas.

Heisen opp til 11. etasje i Arbeiderpartiets hovedkvarter var full. Journalister fra alle de største mediene var til stede. Aftenpostens Harald Stanghelle forsynte seg av matbordet. NRKs Geir Helljesen trampet forventningsfullt rundt, og alt var som det skulle være på det populære utestedet Stratos.

Så kom de, med rådgiverne først. Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen med Ap-merket diskret på jakkeslaget, finansministerens statssekretær Roger Østlie Sandum hakk i hæl. Deretter Jens og damene. Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Åslaug Marie Haga. De skulle legge ut om alt de har oppnådd i løpet av de første seks månedene i regjering.

Om penger og politikk
Et drøyt halvår etter at Stoltenberg, Haga og Halvorsen kom smilende ut fra Lægeforeningens konferansesenter, Soria Moria, skulle de fortelle at regjeringen leverer. De skulle fortelle om fellesskap, verdiskaping og satsing på kunnskap og omsorg. Om 5,7 milliarder mer til kommunene. Om 14 milliarder mer til forskningsfondet. Om aktiv næringspolitikk og aktiv nordområdepolitikk

Men det ble med de innledende ordene.

- Vi har kommet godt i gang med å holde løftene. Vi har fått en ny kurs. En annen retning. En politikk for mer arbeid og mer fellesskap. Vi har valgt fellesskap fremfor skatteletter. Vi avlyste skattelettene og fikk mer til skolene, kommunene og eldreomsorgen, sa statsministeren og viste til at de på område etter område har vist handlekraft.

Om penger og Palestina
Halvorsen og Haga fulgte på. Men journalistene ville ikke høre om mer penger til velferd, mer til kunnskap, mer til omsorg, kultur og kamp mot kriminalitet, avskaffing av fattigdom og en ansvarlig og rettferdig økonomisk politikk. De ville snakke om Hamas.

De siste dagenes bråk omkring Stoltenberg-regjeringens utbetalinger eller ikke utbetalinger til den nyvalgte palestinske regjeringen fikk all oppmerksomhet og til dels var det deres egen skyld.

Etter at pressekonferansen var i gang kom regjeringens rådgivere med hendene fulle av et dokument som ikke var inkludert i skryteheftet fra Stoltenberg II, om støtte til Palestina og norske holdninger. Dermed var det i gang. Den ene etter den andre. Kjetil B. Alstadhaug i Dagens Næringsliv, Magnus Takvam i NRK. Alle ville vite det samme. Hva mener regjeringen om penger og Palestina?

Og de fikk svar. Stoltenberg og Halvorsen avviste fullstendig at de har stoppet pengestøtten, samtidig som de forsikret om at det ikke blir mer penger til de palestinske selvstyremyndighetene. I alle fall på en stund. Forstå det den som kan.

Kun to journalister stilte spørsmål som ikke dreide seg om dette: Statsministeren fikk sjansen til å si at jobben har vært mer spennende, inspirerende og givende enn det han hadde håpet på, mens kommunalminister Haga fikk sjansen til å forsikre Nationen om at det på langt nær var sikkert at bensinprisen kom til å tippe 15 kroner.

Og dermed var alt tilbake til normalen og regjeringen kan fortsette sitt arbeid med penger, pensjoner og politikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere