RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk luksustur av shippingfirma

Høyres Jan Tore Sanner ble selv overveldet over hvor luksuriøs hytteturen var. Regningen ble betalt av et shippingfirma.

Selskapet som tok regningen, er eid av visepresidenten i Norges Rederiforbund. Samtidig som Sanner og familien hans var på luksus-hytteturen, drev norske redere en intens lobbykampanje fordi Stortinget skulle behandle skipsfartsmeldingen, og de håpet på skattelettelser i millionklassen.

- Jeg hadde ventet meg en hytte med vanlig standard. Jeg fikk sjokk, for å si det forsiktig, da jeg så hvilken hytte det var, sier Sanner til VG.

Med på turen var Sanner, hans kone Solveig Barstad fra «TV 2 hjelper deg», barna deres og parets gode venner Marianne Hagen i Norges Rederiforbund og ektemannen hennes, NRK-journalisten Erik Wold. Ingen av dem betalte for oppholdet.

Kjell Engebretsen (Ap) i Stortingets kontrollkomité mener Jan Tore Sanner burde ha registrert hytteturen i Stortingets gaveregister, selv om det dreide seg om en vennetur.

Jan Tore Sanner og kona Solveig Barstad, kjent fra programmet «TV2 hjelper deg», dro til fjells sammen med barna og parets gode venner Marianne Hagen i Norges Rederiforbund og hennes ektemann, den profilerte NRK-journalisten Erik Wold. Sanner sier til VG at han ikke ser noe problematisk i turen, fordi det var Hagen som hadde lånt hytta, og han var med kun som hennes venn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere