*Nettavisen* Nyheter.

Filadelfia vil ikke ha homofil sanger

Foto: Holm,Morten (SCANPIX)

Ap-sekretær Martin Kolberg vil bekjempe radikal islam. La oss ikke glemme grumset også i norske menigheter.

13.03.09 08:53

Kampen mot radikale muslimer og såkalt «snikislamisering» har vært en vinnersak for Fremskrittspartiet.

Partiet fosser frem på gallupene, og partiets utsendinger har nå vært på studietur til bydelen Rosengård i Malmö for å undersøke partilederens påstander om at sharialovene har tatt fullstendig over i bydelen.

I går kastet Ap-sekretær Martin Kolberg seg inn: - Radikal islam hører ikke hjemme i Norge på noen som helst måte, sa Kolberg.

Det er bra at flere partier kaster seg inn i islam-debatten, slik at Fremskrittspartiet ikke får monopol på saken.

Men det kan også være interessant å se hvordan partiene stiller seg til avsløringer om rystende menneskesyn også i norske, kristne menigheter.

Vi trenger ikke dra lenger enn til Martin Kolbergs eget hjemfylke Buskerud , som han fra høsten vil representere på Stortinget.

Der kan vi begynne med sanggruppen Halleluja Desperados i Drammen, der 18-årige Dan-Elias Brevig ikke er velkommen lengre fordi han er homofil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Faksimile: Drammens Tidende.

Denne forståelsen av kristen nestekjærlighet praktiseres av pinsemenigheten Filadelfia i Drammen.

- De ville at jeg skulle leve i sølibat for å kunne fortsette. For meg var det ikke aktuelt i det hele tatt. Jeg sa at jeg ønsker å finne meg en kjæreste, sa 18-åringen og fikk klar beskjed fra menighetens ungdomspastorer at han i så fall ikke er velkommen som sanger i Halleluja Desperados.

- De mener at man ikke kan være leder i Filadelfia samtidig som man lever ut sin homofili. Som leder er man et forbilde, og da kan man ikke være skeiv, fikk Brevig høre, ifølge Drammens Tidende.

Den norske pinsebevegelsen følger ifølge nettleksikonet Wikipedia «en bibeltro, radikal kristen lære». Den består av 280 norske frikirker og har omlag 42.000 døpte medlemmer og barn av medlemmene.

Pastor Jan Egil Hovland i Filadelfia Drammen ønsker ikke noe bred dekning av menighetens ønske om å kaste ut en homofil sanger fra et band : - Dette ville jeg vært veldig forsiktig med å skrive om. Dette er et tema som hører hjemme i en sjelesorgssamtale, sier han til avisen.

menighetens hjemmeside utdyper pastoren likevel sitt syn:

«Vi har hatt en god dialog med vedkommende, men vi har dessverre kommet til den konklusjon at personen ikke kan ha lederverv i menigheten. Vi er lei oss for at det har blitt på denne måten. I ettertid ser vi at vi ikke på forhånd var tydelig nok på hvilke forventninger vi har til ledere i Filadelfia. Vi ønsker alle involverte i saken det beste vi vet, nemlig Guds velsignelse og nåde. Det trenger vi alle, » hilsen Ledelsen i Filadelfia Drammen, ved Jan Egil Hovland.

La meg bare returnere ønsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.