RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn ditt parti her

Sist oppdatert:
Er du i tvil om hvilket parti du skal stemme på ved stortingsvalget? TV 2 Nettavisen gir deg svaret.

Testen, som består av 54 spørsmål, er utviklet av TV 2s og Nettavisens politiske redaksjoner.

- En partitest er et demokratisk instrument som spiller på internetts fantastiske muligheter til interaktivitet, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Nettavisen.

Her kan du ta testen

Politisk uavhengig
I motsetning til mange andre tester på nettet, er denne helt politisk uavhengig.

- Ofte forflates politisk journalistikk til å handle om partitaktikk og spillet på Stortinget. Det vi er gjort, er å ta ut av partiprogrammene hva partiene faktisk mener, slik at folk kan få et hjelpemiddel til å finne ut hvilket parti de står nærmest, sier Stavrum.

- Selvsagt er det ikke mulig å være 100 prosent korrekte, blant annet avhenger partivalg av hvilke saker man er mest opptatt av. Men jeg tror de fleste som tar testen vil finne den underholdende, og kanskje er resultatet litt tankevekkende også, påpeker redaktøren.

Egen statistikk
Innledningen av testen består av fire spørsmål: hvilket fylke du tilhører, hva du stemte i valget 2001, hva du har tenkt å stemme i årets valg og hvor gammel du er.

Disse spørsmålene brukes for å lage statistikk som du vil finne på siste side av testen eller ved å følge denne lenken.

- Dette er det tredje valget vi har en slik test, og vi har over seks års erfaring med å lage slike avanserte nett-tester, sier portalsjef Pål Øverseth Nisja.

Ved forrige valg tok over 75 000 personer testen, og vi håper selvfølgelig på ny rekord denne gangen.

Her kan du ta testen

Man kan kun ta testen én gang i måneden fram til september på samme maskin, men etter det vil det bli mulig å ta testen oftere.

Virket testen? Fant du ditt parti? Diskuter her!

PS! I testen er det kun de største partiene som er med. Du vil ikke kunne komme ut som Kystpartiet, Rød Valgallianse, Demokratene eller noen av de andre mindre partiene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere