RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerner Palestina-sanksjoner

Sist oppdatert:
Norge ønsker samlingsregjeringen velkommen.

- Jeg ønsker velkommen dannelsen av den palestinske samlingsregjeringen, sa statsminister Jens Stoltenberg til Hordaland Arbeiderpartis årsmøte lørdag, skriver NTB.

Etter planen skal den nye samlingsregjeringen godkjennes i løpet av lørdagen. Stoltenberg lover nå at Norge vil avslutte de politiske og økonomiske sanksjonene som har vært opprettholdt overfor de palestinske selvstyremyndighetene etter Hamas' valgseier i fjor.

-Støtte til palestinsk stat
- Jeg gratulerer president Abbas med det som nå er oppnådd. Vi vil fortsette den aktive støtten til presidenten i arbeidet med å etablere en uavhengig palestinsk stat, sa Stoltenberg ifølge NTB.

Stoltenberg ba om at de palestinske myndighetene må sørge for at den bortførte israelske soldaten Gilad Shalit blir satt fri.

- Motstand i alle former
Den palestinske statsministeren Ismail Haniyeh understreker i dag at den nye samlingsregjeringen vil stå for palestinernes rett til å gjøre motstand mot Israel i alle mulige former.

– Vårt folk har rett til å beskytte seg mot fortsatt israelsk aggresjon, sa Haniyeh.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har invitert til pressekonferanse om Norges holdning til den nye samlingsregjeringen lørdag ettermiddag. Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere