RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flåthen-protest mot Jens

Sist oppdatert:
Til uken er det LO-leder Roar Flåthens tur til å protestere på plenen foran Stortinget.

LO er lei av regjeringens somling med å få på plass et kraftregime for den kraftkrevende industrien.

Prisen aluminiumsverkene og annen kraftkrevende industri betaler for strømmen er avgjørende for hva de kan selge produktene sine for. Samtidig risikerer Norge strenge sanksjoner fra EU dersom prisen på strømmen blir for lav. Dette har satt regjeringen i en kattepine i et valgår.

Se innslaget på TV 2 nyhetskanalen her

Men nå er LO lei av å vente.

- Nå er vi utålmodige etter å få til et nytt kraftregime. Vi står overfor store investeringer i den kraftkrevende industrien. Det er ikke mulig før vi får et slikt regime på plass, sier LO-leder Roar Flåthen til TV 2 Nyhetene.

På plenen
Onsdag fyrte LO-sekretariatet av en bredside mot regjeringens somling i saken.

- Forutsigbarheten og investeringsgrunnlaget svekkes for hver dag som går uten en avklaring om fremtidige kraftbetingelser, heter det i uttalelsen fra LO.

Til uka stiller Flåthen på plenen foran Stortinget når Industri Energi markerer en protestaksjon.

- Jeg kommer til å holde en appell for å synliggjøre hvor viktig dette spørsmålet er. Jeg trur det er viktig at vi markerer dette for regjeringen og det politiske miljøet i Norge at dette må vi få til, og så raskt som mulig, sier Flåthen.

Dobbelt press
Ifølge Flåthen kan det manglende regelverket fra regjeringens siden ikke bare føre til at arbeidsplasser i distriktene blir lagt ned, men også gjøre det vanskeligere for den kraftkrevende industrien å kutte i CO2-utslippene. Dermed legger han dobbelt press på de rødgrønne.

- Det er ikke tvil om at uten et nytt kraftregime som gir norsk industri konkurransedyktige kraftpriser, blir det vanskelig å få til det andre også, sier han.

Forståelse
Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen synes ikke det er pinlig at LO-lederen stiller seg i protest på plenen foran Stortinget.

- Det er overhode ikke pinlig. Jeg har faktisk forståelse for at LO er utålmodige. Det er også jeg. Derfor jobber jeg for å få en raskest mulig løsning, sier Enoksen til TV 2 Nyhetene.

Men han kan ikke love når løsninger kommer.

- Jeg er enig i at vi skal komme fortest mulig i mål. Derfor jobber vi også med konkrete løsninger som blir forelagt ESA. Jeg håper vi ganske raskt skal kunne legge fram konkrete løsninger, basert på skissen vi har presentert i revidert nasjonalbudsjett, sier Enoksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere