RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føler seg misforstått

Næringsminister Odd Eriksen føler seg feiltolket i sine uttalelser om flyverkstedet på Sola.

Odd Eriksen uttalte mulig til NRK og flere andre medier at SAS har håndtert spørsmålet om nedlegging av verkstedet på en grei måte.

- De har tatt beslutningen, og jeg har forsikret meg om at de har tatt beslutningen på et riktig grunnlag. Men det er deres ansvar, sa Eriksen.

Dolket i ryggen
Det fikk de Sola-ansatte til å føle seg dolket i ryggen av næringsministeren.

- Han tråkker på oss mens vi ligger nede, uttalte leder for verkstedklubben, Simen Wiull, til VG Nett.

Nå går Eriksen ut og avviser det hele.

- Jeg er blitt feilaktig oppfattet i flere nyhetsmedier når det fremstilles som om jeg mener nedleggingen av SAS Braathens verksted på Sola er greit, heter det i en uttalelse fra næringsministeren.

- Respekt for de som er rammet
Han beklager at det skjer, og viser til at han henvendte seg skriftlig og muntlig til styreleder i Scandinavian Technical Services før styremøtet og ba de om å vurdere utsettelse av en eventuell beslutning og at han har hatt flere samtaler med styreleder Egil Myklebust i SAS AB. Likevel valgte altså flyselskapet å legge ned Sola-verkstedet.

- Jeg forventer at et slikt selskap viser særlig aktsomhet i forhold til spørsmål om å vise samfunnsansvar. Dette inkluderer å vise respekt for de som blir rammet av beslutninger om nedleggelser, uttaler han i en melding, og sier at SAS opererer i Norge i henhold til regler og tillatelser gitt av myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere