Flere nye fengselsplasser

Det blir 29 nye plasser i to norske fengsler neste år, mens politiet får 200 millioner kroner ekstra.

25.11.04 13:53

Det går frem av avtalen om justisbudsjettet, som regjeringspartiene og Femskrittspartiet ble enige om tirsdag kveld.

Det er i dag stor mangel på fengselsplasser i Norge. I forrige uke kunne likevel TV 2 Nyhetene vise bilder av tomme fengselsceller i Drammen.

I går kveld ble Stortingsflertallet enige om å legge til rette for flere fengselsplasser, dermed skal de tomme cellene gjøres om til soningsplasser.

Drammen og Eidsberg
De nye cellene skal bygges i Drammen fengsel og i Eidsberg i Østfold, det går frem av forliket som regjeringspartiene inngikk med Fremskrittspartiet om justisbudsjettet for neste år. Det er også satt av fem millioner kroner til å øke sikkerheten i fengslene.

- Det blir ombygging i fengselet i Drammen som gjør at det blir 14 nye plasser der, i tillegg skal det settes opp et modulbygg ved fengselet i Eidsberg med 15 plasser, sier Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen til TV 2 Nyhetene.

Mer til politiet
Budsjettavtalen i justiskomiteen gir også fem millioner kroner til å bedre sikkerheten i fengslene. Samtidig økes bevilgningene til politiet med 200 millioner kroner i forhold til hva regjeringen la opp til i statsbudsjettet..

- Regjeringen hadde lagt inn en betydelig økning. Med oss er den blitt vesentlig bedre. Det betyr at vi kan ta tryggheten tilbake for folk flest., sier Ellingsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.