*Nettavisen* Nyheter.

Flere statsråder nekter å oppgi egen mattekarakter fra videregående

NRK har spurt seg for hos regjeringens medlemmer om deres karakterer i matematikk fra videregående. Bildet er fra ommøbleringen av regjeringen 16. desember i fjor. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Regjeringen innførte skjerpet mattekrav til lærerstudenter. Flere statsråder ville selv ha kommet til kort.

16.08.16 20:01

Regjeringen skjerpet i år karakterkravet i matematikk for å komme inn på lærerutdanningene og sa at karakteren fire i matte fra videregående fra nå av er minimum. Begrunnelsen er blant annet at grunnleggende matematikkunnskap er viktig for å forstå andre fag i skolen.

Les også: Mattelærere mener matteprøven var for vanskelig

NRK har spurt seg for hos statsrådene om deres mattekarakter fra videregående, og det viser seg at flere ville ha kommet til kort om de ønsket seg inn på lærerutdanning i dag.

Fire av statsrådene som svarte hadde så dårlig karakter i matte at de ikke kunne blitt lærere, melder NRK.

Det gjelder Elisabeth Aspaker (H), selv utdannet lærer, arbeidsminister Anniken Hauglie (H), landbruksminister Jon Georg Dale (Frp), næringsminister Monica Mæland (H) og fiskeriminister Per Sandberg (Frp). Sistnevnte oppga at han ikke hadde matematikk på videregående.

Sju statsråder oppgir at de fikk karakteren fem eller bedre i matte, mens mange ikke har ønsket å svare eller - som innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) - ikke vil lete etter karakterboken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag