RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere varslere i Ap skal ha unngått Stenseng

Flere kvinner skal ha gått utenom partisekretær Kjersti Stenseng da de skal ha varslet om upassende oppførsel fra Trond Giske, fordi Stenseng anses som Giskes støttespiller.
Flere kvinner skal ha gått utenom partisekretær Kjersti Stenseng da de skal ha varslet om upassende oppførsel fra Trond Giske, fordi Stenseng anses som Giskes støttespiller. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Varslere skal bli godt ivaretatt, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til NRK.

Både NRK og Dagens Næringsliv har snakket med kilder som bekrefter at Ap-leder Jonas Gahr Støre har kalt inn nestleder Trond Giske til samtale for å konfrontere ham med varsler fra kvinner om upassende oppførsel.

Ifølge DN dreier det seg om minst fire varsler som de ikke tidligere har omtalt. Flere av varslerne har ifølge de to mediene bedt om at Stenseng ble holdt utenfor varslingsprosessen.

Bakgrunnen skal være at de opplever at Stenseng er en for nær støttespiller til Trond Giske. Rutinen i Ap er at det er partisekretæren som håndterer varsler av denne typen, men det skal ikke ha skjedd i disse tilfellene.

Stenseng vil ikke kommentere de påståtte varslene eller at disse skal ha gått utenom henne, men sier følgende til NRK:

- Alle eventuelle varsler som kommer til Arbeiderpartiet, kommer til partikontoret, og jeg er mest opptatt av at varsler skal bli godt ivaretatt.

LES OGSÅ: Støre: - Kommenterer ikke enkeltsaker

Stenseng mener at alle som har opplevd seksuell trakassering og som har behov for å varsle, skal gjøre det i Arbeiderpartiet.

- De skal kjenne seg trygge på at alle varsler blir tatt alvorlig og blir behandlet på en god måte, sier hun.

Partisekretæren mener det ikke er en giftig partikultur i Arbeiderpartiet.

- Jeg opplever ikke det. Jeg jobber hver eneste dag for at det skal være en trygg kultur i Arbeiderpartiet, og at folk skal kunne si fra og bli godt ivaretatt, sier hun.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere