*Nettavisen* Nyheter.

Flertall vil ha Clemet gransket

Et flertall på Stortinget vil granske statsråd Kristin Clemets håndtering av OECD-rapporten - dersom hun blir sittende etter valget.

12.09.05 10:39

Fredag sa Kristin Clemet (H) at hun ikke kjente til rapporten, som ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) blant annet kritiserer offentliggjøring av nasjonale prøver og kontantstøtte. Søndag innrømmet hun at hun har kjent til rapporten. Nå har SV fått med seg Ap og Frp bak kravet om en gransking av statsråden håndtering av OECD-rapporten, «Likeverd i utdannelsen».

- Hvis vi vinner valget, er denne saken ute av verden. Vinner vi ikke valget, er det naturlig at kontroll- og konstitusjonskomiteen ser nærmere på saken, sier Kristin Halvorsen (SV) ifølge ANB.

Halvorsen mener valgkampen ville sett annerledes ut om innholdet hadde vært kjent for fire uker siden. Hun karakteriserer det som oppsiktsvekkende at rapporten ikke ble offentliggjort.

Clemet avviser kritikken og hevder det både er feil at hun trenerer offentliggjøring og at rapporten er en slakt av norsk utdanning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag