RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flertallet mener politikerne må møte Dalai Lama

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) innrømmer at han er i utakt med folk flest.
Stortingspresident Olemic Thommessen (H) innrømmer at han er i utakt med folk flest. Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)
Sist oppdatert:
Seks av ti spurte mener at enten statsminister Erna Solberg (H), utenriksminister Børge Brende (H) eller begge to, bør møte Dalai Lama.

Fem av ti spurte mener det vil være feigt av Solberg og Brende å avstå fra å treffe Dalai Lama, viser en spørreundersøkelse som InFact har utført for VG melder NTB.

Fem av ti mener det også vil være feigt av stortingspresident Olemic Thommessen (H) å avslå et møte med Dalai Lama. Bare én av fem støtter Thommessens avgjørelse om å si nei til å møte Dalai Lama. Thommessen innrømmer at han er i utakt med folk flest.

– Veldig mange i Norge har engasjert seg i Tibet-saken. Jeg synes det er veldig forståelig at mange synes det er rart at jeg mener det vil være feil av meg å ta imot ham. Når jeg likevel mener det er en riktig beslutning, er det fordi Norges forhold til Kina er i en helt spesiell situasjon etter fredsprisutdelingen i 2010, sier Thommessen.

I denne saken er det riktigst å sende signaler til Kina om at Norge ønsker et bedre forhold til stormakten, forklarer Thommessen overfor VG. Til NTB sa han tirsdag ettermiddag at det vil virke unødvendig provoserende på Kina om han møtte Dalai Lama.

Verken Solberg eller Brende har til nå tatt stilling til om de vil møte Dalai Lama, fikk NTB opplyst tirsdag ettermiddag. Han kommer til Norge etter invitasjon fra Nobelinstituttet, Den norske Tibetkomité og buddhistsamfunnet Karma Tashi Ling. Anledningen er 25-årsjubileet for tildelingen av Nobels fredspris. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere