Gå til sidens hovedinnhold

Flomkatastrofen sprenger budsjettene

Håndteringen av flomkatastrofen i Sørøst-Asia har påført departementene store ekstrakostnader. Budsjettsprekken er foreløpig på 85,7 millioner kroner.

Regjeringen ga i statsråd fredag sitt samtykke til at departementene til sammen kan overskride sine budsjetter med inntil 85,7 millioner kroner inntil Stortinget har gitt sitt samtykke.

Det er Justisdepartementet og Utenriksdepartementet som har de største overskridelsene på henholdsvis 29,3 og 21,1 millioner kroner.

Videre får Helse- og omsorgsdepartementet gå 19 millioner kroner over budsjett, Forsvarsdepartementet 11,1 millioner kroner, Kirke- og kulturdepartementet 3,9 millioner kroner og Kommunal- og regionaldepartementet 1,3 millioner.

Tiltakene som har kostet mest er blant annet politibistand fra Nye Kripos, hjemtransport av omkomne, etablering av evalueringsutvalget, ekstrafly og pårørendetiltak.

Ni nordmenn er nå identifisert omkommet, mens Nye Kripos har registrert 77 savnede nordmenn. Blant de 77 på savnetlisten inngår nå alle som ikke er formelt identifisert. I løpet av de tre siste dagene er tilsammen fire personer på listen over savnede nordmenn kommet til rette i god behold.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken