RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flygelederne ut mot Avinors konkurranseplaner

Sist oppdatert:
Avinor forbereder seg på konkurranse om flydirigering i norsk luftrom, men flygelederne vil ikke høre snakk om mer jobb for samme lønn som i dag.

Det er ventet at regjeringen om en ukes tid vil komme med et foreløpig vedtak om at deler av statlige Avinors virksomhet skal legges ut på anbud. Det ligger i kortene at i hvert fall tårntjenesten blir konkurranseutsatt, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ønsker konkurranse og forbereder oss på at det skjer innen noen år, sier administrerende direktør Anders Kirsebom i Avinor Flysikring.

Han erkjenner at det må spares penger, og sier at alle ansatte de neste årene må bidra til at pengebruken går ned. For de fleste vil det handle om å jobbe litt mer og utføre flere oppgaver til samme kostnad som i dag, sier han.

Dette faller ikke i god jord hos Norsk Flygelederforening.

– Overhodet ikke. Norske flygeledere jobber allerede flest timer, har mest overtid og den høyeste pensjonsalderen blant kolleger i Europa. Å endre på dette kan skade sikkerhetskulturen i selskapet. Det kan vi ikke gå med på, sier foreningens leder Robert Gjønnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere