RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flytter arbeidsplasser ut av Oslo

Sist oppdatert:
Ap-leder Jens Stoltenberg har gått med på å flytte nye statlige arbeidsplasser ut i distriktene.

SORIA MORIA (TV 2 Nettavisen): - Lokalisering av ny statlig virksomhet skal skje utenfor Oslo, med mindre det foreligger særskilt begrunnelse, heter det i erklæringen.

Sp-leder Åslaug Haga har lovet å flytte 6.000 statlige arbeidsplasser ut av Oslo, men har ikke fått noen løfter om det.

Hun må nøye seg med en vagere formulering om at den rødgrønne regjeringen skal «utrede om deler av eksisterende statlig virksomhet kan lokaliseres utenfor Oslo».

Sp er fornøyd med det partiet mener er et historisk løft for kommunene med 5,4 miliarder kroner mer i frie inntekter neste år.

- Denne regjeringen vil sørge for en distriktspolitisk snuoperasjon, et historisk økonomisk løft for kommunene og en offensiv kultur - og frivillighetspolitikk. Vi har fått på plass mange verktøy i verktøykassa og regjeringen vil føre en aktiv og målrettet næringspolitikk. Nå gleder vi oss til å starte arbeidet med å gjennomføre all den gode politikken som ligger inne i regjeringserklæringen, sier Åslaug Haga.

Når det gjelder de frivillige organisasjonene har Sp fått Ap og SV med på å droppe planene om å stryke mulighetene til å trekke gaver til frivillige av på skatten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere