RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FN-styrke til Stortinget

Sist oppdatert:
Det norske bidraget til FN-styrken i Libanon blir behandlet i åpent storting.

Mandag behandler Stortingets utvidede utenrikskomité saken. Samme dag fikk Stortingets presidentskap en anmodning fra Regjeringen om å få redegjøre for det norske bidraget til Libanon-styrken.

- Utenriksministeren og forsvarsministeren har anmodet Stortinget om å gi en redegjørelse om det norske styrkebidraget, sier direktør Hans Brattestå til TV 2 Nettavisen.

Stortingets presidentskap behandler saken mandag ettermiddag.

Senere på kvelden møtes Stortingets utvidede utenrikskomité. Her vil Støre og Strøm-Erichsen redegjøre for regjeringens planer.

Uklart mandat
Etter det forrige møtet i komiteen krevde Frp at saken må behandles i åpent Storting. Regjeringen har nå bøyd seg for kravet.

- Jeg regner med at det er stor enighet og forståelse for at denne saken blir lagt fram i åpent Storting. I den utvidede utenrikskomiteen har publikum lite innsyn, sier Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund til TV 2 Nettavisen.

- Alle støtter dette så vidt jeg vet. Det er bra at dette kommer opp i åpent storting, sier SVs forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen.

Fire skip
Regjeringen har sagt den vil stille fire missiltorpedobåter til disposjon for FN, men det har vært uklart hvilket mandat styrken vil operere under. Formelt kan ikke båtene reise før Stortinget har sagt ja. Stortinget blir sammenkalt til et møte mandag 11. september. Etter planen skal båtene reise i midten av september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere