RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forberedt på brudd med bøndene

Landbruksoppgjøret 2014: Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har lagt fram et krav på 965 millioner i økte bevilgninger og 365 millioner i prisøkninger. Illustrasjonsbilde.
Landbruksoppgjøret 2014: Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har lagt fram et krav på 965 millioner i økte bevilgninger og 365 millioner i prisøkninger. Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-politikere tar det ikke for gitt at Staten og bøndene klarer å bli enige om en jordbruksavtale i år.

Staten legger fram årets tilbud til bondeorganisasjonene tirsdag, men mange i Frp er forberedt på at de første jordbruksforhandlingene med en Frp-statsråd i landbruksdepartementet, kan føre til konflikt og brudd, skriver Nationen.

– Jeg tror det har liten betydning hva Staten legger fram tirsdag. Spørsmålet er ikke om det blir et brudd, men når, sier Frps fylkesleder i Sogn og Fjordane Frank Willy Djuvik.

Ved brudd i forhandlingene, skal Stortinget stemme over Statens tilbud til bøndene. Mat- og landbruksminister Sylvi Listhaug ga uttrykk for usikkerhet om hvordan Stortinget da vil opptre i et foredrag under Frps landsmøte på Gardermoen i helgen.

– Praksis har vært at Stortinget vedtar statens tilbud. Så får vi se hvordan det blir i år, sa Listhaug.

Djuvik sier han håper KrF og Venstre vil stemme med regjeringspartiene ved et brudd.

– Ellers blir det ikke lenger forhandlinger mellom bondeorganisasjonen og Staten, men mellom de politiske partiene på Stortinget. Det vil sette presedens for senere forhandlinger – og med nye regjeringer, sier han.

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har lagt fram et krav på 965 millioner i økte bevilgninger og 365 millioner i prisøkninger. Listhaug har sagt at det ikke er aktuelt å øke overføringene fra dagens nivå. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere